Trænger din trampolin til et sikkerhedstjek?

Trænger din trampolin til et sikkerhedstjek?

En trampolin vækker stor glæde hos de fleste børn og giver mange timers aktiv leg i de lune forårs- og sommerdage. Derfor har rigtig mange familie også allerede investeret i en trampolin til haven, men især vejr og vind kan være hård kost for trampoliner, så du bør overveje at tjekke den igennem, så du er sikker på, at sikkerheden er i top, inden dine børn begiver sig ud på trampolinen på en solrig forårsdag.

Fjedre, sikkerhedsnet og kantpude

Når du tjekker din trampolin, er det vigtigt at tjekke selve stativet – er det rustet, sidder det ordentligt fast, skal noget strammes? Derudover er det vigtigt, at du tjekker trampolinens fjedre for rust. Ved en del trampolinforhandlere kan du tilkøbe nye fjedre, så du kan udskifte de hårdest ramte uden at skulle udskifte hele trampolinen. Vær også ekstra opmærksom på, hvilken stand trampolinens kantpude og sikkerhedsnet er i. Disse to ting kan nemt tilkøbes og udskiftes, og er vigtige for dine børns sikkerhed, så gør det hellere lidt for tidligt end lidt for sent.

Hvis din trampolin trænger til udskiftning, er der mange gode trampolin tilbud at finde især i forårsmånederne. Der findes et stort udvalg af trampoliner i forskellige versioner og prisklasser.

Få din trampolin til at holde længere

Et godt råd til at få din trampolin til at holde længere er først og fremmest at tage den ind, når vejret ikke er til udendørs leg længere. Hvis du alligevel lader din trampolin stå ude – f.eks. hvis du har en nedgravnings trampolin – så kan du overveje at investere i noget tilbehør, der sikrer trampolinen imod de skiftende vejrforhold:

  • Vejrbetræk – din trampolin kan have gavn af et overtræk hele året rundt, da det beskytter dugen mod både regn, vind, frost, sne og bagende sol. Det er altså med til at øge trampolinens holdbarhed markant.
  • Stormsikring – især de senere år har vi set en stigning i kraftige storme i Danmark, og tit må trampolinerne lade livet under stormene. Derfor er det en god idé at fastgøre trampolinen godt til jorden, hvis den står ude hele året rundt.
Back to top