Så ofte skal du vande blomster

Så ofte skal du vande blomster

Du har sikkert prøvet, at en af dine blomster er død for øjnene af dig. Det kan være, du har prøvet alt du kunne for at holde liv i den, men den syntes fast besluttet på at dø. Det kan også være, du bare har glemt at give den vand, og at det har taget livet af den. For rigtig mange er det en kedelig, men regelmæssig ting, at de bliver nød til at skifte ud i blomster, der desværre er døde. Meget af det handler om, hvordan du vander blomsterne. For selvom mange beskriver det, som om du bare skal give dem lidt vand en gang i mellem, er det der kilden til de mange blomsterdødsfald er. Det handler om at finde balancen for dine blomster, så du ikke drukner dem og undgår at give dem for lidt vand.

Sådan ved du, om du drukner dine blomster

Det kan være en vane at give blomsterne en lille smule vand, når du lige går forbi dem. Det er desværre også derfor, de ofte dør. Blomster kræver ikke særlig meget vand, faktisk kun halvanden centimeter i ugen. Når du giver dem lidt, hver gang du føler for det, ender du hurtigt med at give dem alt for meget vand, selvom du ikke føler, du rigtig vander dem særlig tit. Det er bedst at have en dag i ugen, hvor du giver dine blomster en lidt mere nøjagtig mængde vand. Det bliver dog sværere, når det bliver varmt, for så har de brug for mere vand, og der kan balancen være svær at finde. Det afhænger nemlig meget af, hvor varmt det er. Tjek toppen af mulden i vasen, blomsten er i. Hvis den er fugtig i toppen, behøver du ikke vande. 

Kend dine blomster

Det er dog en helt simpel regel, at du bliver nød til at vide, hvilke blomster du har. Kig på, hvad blomsten hedder og giv den en søgning på internettet, så du kan se, om det er en blomst, som kræver rigtig meget vand. Mange kommer eksempelvis til at give deres kaktusser alt for meget vand, fordi de ikke helt er klar over, hvor lidt man egentlig skal vande en kaktus. Der er dog også den modsatte side af spektret. En blomst som en iris kræver mere vand end andre, fordi den vokser i områder, der har rigtig meget vand. 

Back to top