Mærk forskellen med osteopati

Mærk forskellen med osteopati

Du kender sikkert følelsen: Ferien er overstået, og du sidder nu atter ved skrivebordet og skærmen på din ellers udmærket arbejdsplads. Du har måske savnet dine kollegaer efter flere ugers ferie, men den trivielle og stillesiddende arbejdsstilling kunne du godt have været foruden. Nu når arbejdet igen er blevet en integreret del af hverdagen, melder de første smerter sig allerede. Den er god nok – du har fået ondt i lænden og nakken, som du tidligere har døjet med. Og nu ved du knapt nok, hvad du skal stille op, eftersom smerterne langsomt intensiveres i løbet af arbejdsdagen. 

Dette hypotetiske scenarie er ikke bare taget ud af den blå luft. Det er desværre noget, som rigtig mange tusind danskere oplever hvert eneste år. Men der er heldigvis hjælp at hente. Hvis du er bosat på Frederiksberg ligesom jeg, så kan du med osteopati på Frederiksberg få en effektiv behandling, som reducerer smerterne i nakken og lænden – eller andre steder på kroppen – betragteligt. 

Sådan fik jeg opdateret min siddestillings positur 

Med et stillesiddende arbejde er det uhyre vigtigt at sidde ergonomisk korrekt på skrivebordsstolen. Det betyder, du skal sidde med begge ben solidt på jorden, mens vinkel på dine ben skal være mere end 90 grader. Du vil hurtigt og effektivt mærke markant forskel med en bedre kropsholdning, hvilket også hjælper på eventuelle nakke- og lændesmerter. 

Men det er også vigtigt med et hæve-sænke-bord, så du har mulighed for at stå op i løbet af arbejdsdagen. Først og fremmest er vores kroppe ikke lavet til at sidde stille 8 timer om dagen. Rigtig mange livsstilsrelaterede sygdomme opstår nemlig også som følge af stillesiddende arbejde uden meget bevægelse i løbet af dagen. Derfor kan det ikke siges ofte nok, hvor vigtigt det er at stå op og bevæge sig i løbet af arbejdsdagen, så du undgår fysiske skavanker. 

Men hvad du laver de resterende timer, når du er kommet hjem fra arbejde, har også en kæmpemæssig betydning for, om du oplever fysiske smerter i lænd, ryg, nakke, ben eller lignende. Derfor er det også fundamentalt vigtigt med motion, hvor du får pulsen op, når det er blevet fyraften. 

Back to top