Hvor effektiv er en håndsprit dispenser egentlig?

Hvor effektiv er en håndsprit dispenser egentlig?

Siden corona pandemiens begyndelse har brugen af håndsprit dispensere spredt sig fra hospitaler, til forretninger og til arbejdspladser. I løbet af 2021 har vi derfor også set flere og flere hjemmesider som https://haandspritdispensere.dk/, der sælger alt fra standere til håndsprit til væghænte håndsprit dispensere og elektroniske håndsprit dispensere. Men hvor effektive er disse håndsprit dispensere egentlig? 

Hvor godt virker håndsprit egentlig?

Der er ingen tvivl om at håndsprit hjælper med at beskytte mod virus, fordi det dræber bakterier på dine hænder. De fleste er dog enige om at god gammeldags sæbe og vand er den bedste måde at bevare rene hænder. Når man ikke har nem adgang til sæbe og vand, så er håndsprit dog en god løsning, da det trods alt er bedre end ikke at gøre noget. 

Det er dog vigtigt at understrege, at brugen af en håndsprit dispenser blot er en blandt mange tiltag, der tilsammen kan være effektive mod pandemien. Andre effektive tiltag er eksempelvis masker, at holde afstand og selvfølgelig vacciner. Alene brugen af håndsprit er altså ofte ikke nok til at undgå smitte. Masker og afstand er mindst lige så vigtigt. 

Brug håndspritten rigtigt

Ved brug af håndsprit er det desuden vigtigt, at det bruges rigtigt. Håndsprit har eksempelvis den ulempe, at det kan være generende ved brug i områder, uden god ventilation. Nogle får for eksempel hovedpine hvis de ofte anvender håndsprit i dårligt ventileret områder. 

Derudover så er det ofte ikke nok bare at placere en håndsprit dispenser et sted. Man bør grundigt overveje hvor den skal placeres for at folk bruger den. Der skal måske være flere end én håndsprit dispenser. Folk går ikke hen til en håndsprit dispenser. For at de bruger den skal de gå direkte forbi den, så det ikke er besværligt. 

Hvad skal man helst gøre?

For at undgå smitte bør du følge disse anbefalinger: 

  • Vask grundigt dine hænder med sæbe og vand i flere sekunder. Dette er især vigtigt efter, at du har pudset din næse, hostet eller tilbragt tid i områder med mange mennesker. 
  • Brug håndsprit i områder med god ventilation og ikke på meget beskidte hænder. Åben et vindue, efter at du har brugt håndsprit for at undgå hovedpine. 
  • Undgå at komme i nærheden af varme elementer, flammer og elektriske elementer umiddelbart efter brug af håndsprit. 
Back to top