Hvilken type Trek mountainbike bør du vælge?

Hvilken type Trek mountainbike bør du vælge?

Hvis du er trofast fan af Trek mountaibikes, så står du stadig overfor et vigtigt valg inden, at du køber din nye Trek MTB: skal du købe en hardtail eller en full suspension mountainbike. Læs med her for at blive klogere på de to forskellige typer mountainbikes. 

Trek hardtail mountainbike

Treks hardtail mountainbikes er de mest alsidig modeller. Hardtail mountainbikes designes med affjedring på bagenden af cyklen, så de absorbere noget af stødet, når du cykler på ujævnt terræn. Derudover har de et forholdsvist stift stel, der gør, at de også er gode til at accelerere, hvilket du især vil få glæde af, når du skal cykle op af bakker. En hardtail mountainbike er den mest populære type Trek MTB, fordi den både kan bruges til mountainbiking og til almindelig pendling. Ved meget ujævnt terræn og vilde stunts vil en hardtail mountainbike dog ikke være lige så behagelig og skånsom for kroppen, som en full suspension mountainbike. Denne model egner sig også godt til at cykle på ujævnt terræn langs landskaber, der dog ikke er meget udfordrende at cykle på. En hardtail mountainbike vil give dig mere balance og støtte ved cykling på ujævnt terræn end en almindelig cykel. 

Trek full suspension mountainbike

Med en Trek full suspension mountainbike får du den perfekte cykel til mountainbiking. Disse cykler er designet med affjedring både foran og bagved, hvilket gør dem meget stødabsorberende. De vil derfor være behagelige at cykle på uanset hvor ujævnt terræn, du cykler på. Derudover er de også mere skånsomme over for kroppen en hardtail mountainbikes. Til gengæld er denne model ikke god til at accelerere. Det vil derfor ikke være en god cykel til pendling eller til at komme nemt op af bakker. Du vil dog være mere stabil end en hardtail model, når du cykler ned af bakker. Full suspension mountainbikes er ofte dyre end hardtail mountainbikes og de egner sig bedst til hardcore mountainbike cyklister, der vil cykle på nogle af de mest udfordrende mountainbike ruter. 

Back to top