Guide til havørredfiskeri i Danmark

Guide til havørredfiskeri i Danmark

I Danmark er havørred et af de mest populære fisk at fiske efter. Denne type fisk fødes faktisk i ferskvand, men vælger så at svømme ud i havet. I denne process tilpasses deres skind til havvandet, så det kan udskille salt. Det får derfor en sølvskinnende farve. Havørreder er store fisk – du kan f.eks. Fange havørreder på over 50 cm. Drømmer du om at kaste dig ud i havørredfiskeri? Så får du her en guide til havørredfiskeri i Danmark. 

Hvornår fanger man havørred?

Det bedste tidspunkt at fange havørred er om foråret og om efteråret. Foråret er nok højsæsonen for havørredfiskeri, men der er bestemt også mange at fange om efteråret. Om efteråret ser man nemlig mange langs kysten, fordi gydevandringen begynder på dette tidspunkt af året – dvs. At fiskene skal til at lægge æg. Man kan dog også fange havørred om sommeren, selvom det vil være nemmere om foråret og efteråret. Især om foråret skal du derfor sørge for varm påklædning, da vandet ikke har haft særlig lang tid til at varme op endnu, efter en lang og kold vinter.

Hvor i Danmark kan fisker man efter havørred?

Man kan fiske efter havørred ved næsten alle danske kyster. Der er f.eks. Mange havørred i de danske fjorde, herunder Limfjorden, Roskilde Fjord og Isefjord. Det er dog ikke helt tilfældigt, hvilke kyster, havørreder vælger at svømme langs. De vil gerne kunne gemme sig. Derfor skal du lede efter steder langs kysten, der er mørke, f.eks. Pga. tang. Man vil altså ikke opleve havørreder ved stranden eller lignende steder, hvor vandet er gennemsigtigt og havbunden udelukkende består af sand. Led efter steder med meget beplantning, så fisken både kan finde mad og skjule sig.

Hvilken fiskestang bruges til havørredfiskeri?

Til havørredfiskeri anvendes den type fiskestang, der kaldes en fluestang. En fluestang kan desværre ikke bruges til alle typer fiskeri. Så hvis du også laver andre typer fiskeri, så skal du nok have 2 typer fiskestænger. Du skal også lære, hvordan man kaster linen. Det er nemlig ikke på samme måde, som man kaster en spinnestang. I modsætning til spinnestangen har fluestangen desuden ikke nogen endeagn, som f.eks. Et blink. Det er altså fiskelinen, der er kastevægten

Back to top