Det skal du vide, når du overvejer flexleasing

Det skal du vide, når du overvejer flexleasing

I din søgen på drømmebilen har du måske overvejet muligheden for at lease bilen – og måske er du også stødt på begrebet flexleasing. Flexleasing kan være en god og prisbesparende løsning til dig med de helt store bildrømme, eller til dig der har svært ved at vælge og derfor elsker at skifte mellem forskellige bilmodeller med jævne mellemrum. Men flexleasing er ikke ubetinget en god og problemfri løsning. Læs vores korte guide, inden du begiver dig ud i leasing-junglen.

Hav styr på dine prioriteter

Har du brug for en standard god og stabil bil, som ikke behøver at larme i gadebilledet, og som kan holde i mange år frem? Så er flexleasing måske ikke en løsning for dig. Hvis du til gengæld drømmer om den dyre, fede, flashy bil af det helt rette mærke, så kan det være en fordel for dig at undersøge flexleasing privat. Ellers hvis du – som nævnt – er glad for at udskifte dine biler med jævne mellemrum.

Det er vigtigt, at du overvejer dine prioriteter i forhold til din fremtidige bil, inden du beslutter dig for, om du skal vælge flexleasing. Det kan være en økonomisk fordel i nogle tilfælde men ikke i alle – så brug lidt tid på dette punkt og tal det igennem med en bilforhandler eller et leasingselskab. 

Lavere afgift med ansvar

Når du flexleaser, så betyder det, at du betaler en lille del af registreringsafgiften hver måned – mellem 0,5-2 % afhængigt af, hvor gammel bilen er. Det kan gøre det mere overskueligt at få drømmebilen med den høje afgift på den måde.

Men leasingbiler kommer også med et ansvar, som du skal være opmærksom på, inden du indgår en flexleasing-aftale. Du har f.eks. selv ansvaret for alle synstjek og reparationer, der må være nødvendige under din leasingperiode, ligesom du har ansvaret for at videresælge bilen, når du ikke længere ønsker at lease bilen. Enkelte leasingselskaber tilbyder at sælge bilen for dig, men ikke alle så vær opmærksom på denne ekstra opgave i leasingprocessen. Du kan selvfølgelig også vælge selv at købe bilen, når periode er ovre.

Back to top