Derfor kan udskiftning af dine gamle hynder være en god idé

Derfor kan udskiftning af dine gamle hynder være en god idé

Det er sjældent noget, man tænker over, men slid og ælde har det med at akkumulere over tid. I praksis betyder det, at dine ejendele måske ikke længere ser ud på den måde, de plejede at gøre før i tiden. Det gælder ikke mindst for møbler, specielt fordi deres betræk let kan tage det til sig: Alt fra pletter til slitage og huller kan hobe sig op og give et ærgerligt visuelt udtryk. Dette er dog noget, der nemt kan løses, for eksempel ved køb af nye læderhynder.

Mosebo hynder kan give nyt og friskt liv til dine møbler

Mangler dine møbler det lækre udseende, som de engang havde, er det måske på tide at investere i nye læderhynder til dem. Med en læderhynde kan man nemlig let og uden besvær udbedre de problemer, som de gamle hynder ellers har fået over tid.

Men hvornår er det så en god idé at skifte sine hynder? Du har helt sikkert hørt om, hvordan den rette mængde brug kan give et flot slid, også kaldet patina, som er meget eftertragtet. Det er rigtigt, at disse let patinerede hynder ikke bør skiftes, hvis det blot er almindelige mærker efter brug. Er dine møbler dog nået til et punkt, hvor slitagen er mindre klædeligt, vil du gøre dig selv og dit hjem en tjeneste ved at få det skiftet.

Tegn på at det er på tide at skifte læderhynderne ud, er for eksempel følgende:

  • Huller slidt igennem skindet
  • Plamager og områder, der er blevet misfarvede
  • Andre typer af større skader på betrækket

Perfekt til dine møbelklassikere

Har du en eller flere møbelklassikere derhjemme, der godt kunne trænge til en kærlig hånd, er der heldigvis gode muligheder for at få nye læderhynder lavet til præcis den enkelte møbelmodel.

Gængse møbelklassikere, hvor folk typisk får udskiftet hynderne, gælder for eksempel modeller fra disse forskellige:

  • Børge Mogensen
  • Arne Jacobsen
  • Hans Wegner

Udover disse meget gængse, er der dog et væld af andre muligheder. Mange forskellige danske eller udenlandske møbelklassikere kan med stor succes få nye læderhynder.

Back to top