Alt du skal vide om jagttøj

Inden du går ud og spenderer penge på noget billigt jagttøj, vil denne tekstformidling forsøge at overbevise dig om, at det kan svare sig, at bruge lidt ekstra penge på påklædningen. Jagtpåklædning er altafgørende for om din jagttur bliver behagelig og en succes. Hvis du er en person, der går på jagt i flere årstider, vil du særlig kunne nytte af dette. 

Find et sæt, der passer til dine behov

Det kan meget hurtigt blive en ubehagelig og kold jagttur, hvis jagtpåklædningen ikke lever op til ens forventninger. En ting er beklædningen kan gøre at ens kropstemperatur forbliver høj nok til at man ikke begynder at fryse. En anden ting er, om tøjet er behageligt at have på. Billigt jagttøj bliver eksempelvis produceret i et materiale, der gør, at den jagtbeklædning ikke er behageligt at have på, hvis en jagttur er længere end nogle få timer. En tredje ting er på jagttøj, er der en forskel på hvor lang til tid det holder. Alt er naturligvis relativt, da ingen vil bruge det lige meget. Men hvis du investerer i jagtbeklædning af en høj kvalitet, vil du være sikret en påklædning der vil holde i mange år. Derimod hvis du vælger et billigt materiale, er du ikke sikret en lang levetid og risikerer at ens beklædning hurtigt går i stykker.

Materialet spiller en stor rolle for komforten

Der er også stor forskel på funktionaliteten af jagttøjet. Hvis du eksempelvis skal købe nogle nye jagtbukser, kan du købe åndbare og strækbare bukser. Derudover har nogle jagtbukser ventilationslynlåse og justerbare længder i anklerne. Det er særlig vigtigt, at du vælger bukser der er meget strækbare. For ellers kan det hurtigt blive ubehageligt på en længere jagttur. Det samme gør sig gældende hvis du skal købe en jagtjakke. Hvis du vælger en kvalitetsjakke er de fleste vind og vandtæt. Derudover er de i et materiale der utrolig slidstærkt og åndbart. Nogle jagtjakker har også en håndvarmerlomme og en radiolomme.

Hvis du vil være sikret jagtbeklædning i en høj kvalitet og funktionalitet, som gør, at din oplevelse opnår det optimale, skal du vælge mærker som Härkila eller Seeland. Hos Iversen-import har de et stort og bredt udvalg af kvalitets jagttøj

Back to top